• 2015

Home

Activities

October 2015-February 2016

Seminarele pentru tineret (ST) au fost petrecute în câteva arii geografice ale Republicii Moldova, anume:

 

  1. Primul seminar pentru tineret a avut loc pe 15 octombrie 2015. El a fost petrecut în incinta Universității de Stat ”Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Cahul. Seminarul a adunat 63 de participanți (inclusiv 3 colaboratori nelocali).
  2. Al doilea seminar a avut loc pe 16 noiembrie 2015. El a fost petrecut în incinta Universității de Stat ”Alecu Russo” din Bălți. Seminarul a adunat 68 de participanți (inclusiv 3 colaboratori nelocali).
  3. Al treilea seminar a avut loc pe 28 ianuarie 2016. El a fost petrecut în incinta Universității de Stat  din Comrat. Seminarul a adunat 53 de participanți (inclusiv 3 colaboratori nelocali).
  4. Al patrulea seminar a avut loc pe 2 februarie 2016. . El a fost petrecut în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova pentru studenții de la Universitatea de Stat ” Taras Shevchenko” din Transnistria. Seminarul a adunat 60 de participanți (colaboratori nelocali nu au fost prezenți).

 

Obiectivele Seminarelor pentru Tineret au fost:

 

  1. De a stimula și de a consolida înțelegerea și conștientizarea studenților universitari din mediul rural în Acordul de Asociere UE-Moldova, cu accent pe Politica Europeană de Vecinătate (ENP) și Parteneriatul Estic (EaP);
  2. De a informa și de a spori conștientizarea reprezentanților organizațiilor nonguvernamentale de tineret la nivel regional și local în importanța ENP pentru dezvoltarea țării și de a promova implicarea lor în dialog de politici în comunitățile lor locale.

 

Limbile de lucru ale Seminarelor pentru Tineret au fost moldoveneasca și rusa.

Program:

Video:

Prezentări:

CRUDU Rodica

CRUDU Rodica

CRUDU Rodica

SÂRBU Olesea

DODU- GUGEA Larisa

Crearea Uniunii Europene  ro

Politici de Unificare Europeana  ro

Politica de Buna Vecinatate si Perspectivele Integrarii RM in UE ro

Regionalism as a Source of Development within the European Union en

Zona  de Liber  Schimb Aprofondat și Cuprinzător (DCFTA) ro

1

2

5

4

3

 

Seminar pentru tineret

”Înțelegerea politicilor UE către Moldova”